Zbirku molitava Blagopohvaljenije Bogorazumija je napisla Jelena Vrsajkovic 1990 godine u Beogradu. Knjiga je objavljena 1995 u izdanju Acta Serbica sa blagoslovom vladike sabacko-valjevskog Lavrentija.

Recenzenti:
Prof. Dr. Dimitrije Kalezic dekan Bogoslovskog Fakulteta Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu
Prof. Dragan Terzic, Protojerej-stavrofor

In the photograph: on the right Fr. Petar (holding a red rose), Bishop Luka Kovacevic, Sister Mary Jelena, Sister Haritina and Mother Matrona followed by Serbs who live in Australia (Litany, Melbourne, Australia 1996).
BLAGOPOHVALJENIJE BOGORAZUMIJA
Zbirka molitava
HUMBLE PRAISE TO GOD'S WISDOM
Prayer book

Friday, January 15, 2010

Molitva svetoj mucenici Ermioni

Velika je blagodat Duha Svetoga, veliki je Bog hriscanski 1 sto cerku jevandjelista svetoga apostola Filipa Ermionu isceliteljkom na zemlji ucini, i u Carstvo Nebesko za Hristovu nevestu udostoji. Sveta mucenice Ermiona sa apostolom Filipom moli se za nas. Molitvama tvojih casnih sestara, od casnoga oca jevandjelista Filipa, koje su ljubav Bogu prinosile i devojke do veka ostale, sveta Ermiona moli Boga za nas, sada i uvek i u sve vekove. Amin.

1. O.Justin, Zitija svetih devojaka, str.6. "Veliki je Bog hriscanski" bile su reci svete mucenice Ermione kada je Bog cinio cuda da bi onemogucio dzelate da muce svetiteljki u uzeglom kazanu.

No comments:

Post a Comment