Zbirku molitava Blagopohvaljenije Bogorazumija je napisla Jelena Vrsajkovic 1990 godine u Beogradu. Knjiga je objavljena 1995 u izdanju Acta Serbica sa blagoslovom vladike sabacko-valjevskog Lavrentija.

Recenzenti:
Prof. Dr. Dimitrije Kalezic dekan Bogoslovskog Fakulteta Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu
Prof. Dragan Terzic, Protojerej-stavrofor

In the photograph: on the right Fr. Petar (holding a red rose), Bishop Luka Kovacevic, Sister Mary Jelena, Sister Haritina and Mother Matrona followed by Serbs who live in Australia (Litany, Melbourne, Australia 1996).
BLAGOPOHVALJENIJE BOGORAZUMIJA
Zbirka molitava
HUMBLE PRAISE TO GOD'S WISDOM
Prayer book

Friday, January 8, 2010

Molitva svetom arhandjelu Mihailu

Udostoji molitve arhandjelu Mihailu, Hriste Boze nas, koji si rekao: "Bogovi ste, i sinovi Visnjega svi. Ali cete kao ljudi pomreti , i kao svaki knez pascete."1 Sveti arhandjele Mihailo, koji u casu sudnjega dana svakome sinu covekovom stojis kao Svedok Istine, od Visnjega postavljen na celo Nebeske vojske. Moli se Bogu za milost sveti arhandjele da se ne razgnevi na grehe sinova i kceri svojih da budu na potsmeh  za dela sto skrivise Gospodu, da pobedimo grehe u nama kao sto si ti pobedio satanu. Sveti arhandjele Mihailo, ognjem Spasenja pobedi grehe pakla u nama, da kroz ciste duse udjemo u presveti dom Gospodnji slaveci Svetu Trojicu u spasenju gresnika, sada i uvek i u sve vekove vekova. Amin.

No comments:

Post a Comment