Zbirku molitava Blagopohvaljenije Bogorazumija je napisla Jelena Vrsajkovic 1990 godine u Beogradu. Knjiga je objavljena 1995 u izdanju Acta Serbica sa blagoslovom vladike sabacko-valjevskog Lavrentija.

Recenzenti:
Prof. Dr. Dimitrije Kalezic dekan Bogoslovskog Fakulteta Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu
Prof. Dragan Terzic, Protojerej-stavrofor
In the photograph: on the right Fr. Petar (holding a red rose), Bishop Luka Kovacevic, Sister Mary Jelena, Sister Haritina and Mother Matrona followed by Serbs who live in Australia (Litany, Melbourne, Australia 1996).
BLAGOPOHVALJENIJE BOGORAZUMIJA
Zbirka molitava
HUMBLE PRAISE TO GOD'S WISDOM
Prayer book

Friday, January 8, 2010

Molitva svetom Jovanu Krstitelju - Prayer to Saint John the Baptist

Preteco i Krstitelju Hrista Boga nasega, sto svetlis u dostojanju zivota na zemlji  Monaha pre monastva, Devstvenika i Blagovesnika, Druga Zenikova i Proroka. Sto si proveo zivot svoj zemaljski kao Sin Pustinje, kao Veliki Molitvenik i Glas Reci Bozje, krstavajuci kao Propovednik Pokajanja u ime Oca, Sina i Svetoga Duha. I predstavio se Gospodu kao mucenik, vojnik cara nebeskog, Sunce Pravde, Danica zvezda, Svetilnik Svetlosti, Andjeo u telu. I stao pred Gospoda nasega Isusa Hrista i njegove matere Svepreciste Bogorodice. Sveti Jovane Krstitelju, moli se za nas, sada i uvek i u sve vekove vekova. Amin.

1 comment: