Zbirku molitava Blagopohvaljenije Bogorazumija je napisla Jelena Vrsajkovic 1990 godine u Beogradu. Knjiga je objavljena 1995 u izdanju Acta Serbica sa blagoslovom vladike sabacko-valjevskog Lavrentija.

Recenzenti:
Prof. Dr. Dimitrije Kalezic dekan Bogoslovskog Fakulteta Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu
Prof. Dragan Terzic, Protojerej-stavrofor

In the photograph: on the right Fr. Petar (holding a red rose), Bishop Luka Kovacevic, Sister Mary Jelena, Sister Haritina and Mother Matrona followed by Serbs who live in Australia (Litany, Melbourne, Australia 1996).
BLAGOPOHVALJENIJE BOGORAZUMIJA
Zbirka molitava
HUMBLE PRAISE TO GOD'S WISDOM
Prayer book

Friday, January 8, 2010

Molitva za djake (ucenike) - Prayer for students

Prosvetli nas razum Gospode da ucimo u Pravdi i rasudjujemo u Istini. Nauci nas Gospode  da ne prestupamo zakon Tvoj, i da ne zaboravimo ime Boga svojega i podignemo ruke Bogu tudjemu.1 Da slusaju sinovi nastavu oca svog i ne ostavljaju nauke matere svoje.2 Da mudri slusaju i vise saznaju, a razumni da steknu mudrost.3 A ti ces gledati Gospode i blagosloviti nauke nase, sinova koji Tebe slave. Izbavi nas Boze od onih koji svedoce laznim nadama, zagovaraju pricama i raskidaju misli obmanama svojim i odvlace paznju nasu. Potkrepi razum Gospode, i rasvetli um neka se vesele oni koji mudrost traze i u dusi svojoj poznaju lice Tvoje Gospode, sada i uvek i u sve vekove vekova. Amin.
1.Psalam.44.20
2.Price Solomun.1.8
3.Price Solomun.1.5.

No comments:

Post a Comment