Zbirku molitava Blagopohvaljenije Bogorazumija je napisla Jelena Vrsajkovic 1990 godine u Beogradu. Knjiga je objavljena 1995 u izdanju Acta Serbica sa blagoslovom vladike sabacko-valjevskog Lavrentija.

Recenzenti:
Prof. Dr. Dimitrije Kalezic dekan Bogoslovskog Fakulteta Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu
Prof. Dragan Terzic, Protojerej-stavrofor

In the photograph: on the right Fr. Petar (holding a red rose), Bishop Luka Kovacevic, Sister Mary Jelena, Sister Haritina and Mother Matrona followed by Serbs who live in Australia (Litany, Melbourne, Australia 1996).
BLAGOPOHVALJENIJE BOGORAZUMIJA
Zbirka molitava
HUMBLE PRAISE TO GOD'S WISDOM
Prayer book

Friday, January 8, 2010

Molitva Gospodu za udostojenje posta i svete pricesti - Prayer before Fast and Holy Eucarist

Molim ti se, Hriste Boze nas, Sine Boga nasega, koji si greh nas primio na sebe i za krivicu nasu stradao na Krstu. Molimo ti se, svemilosrdni Gospode Hriste pred Ocem tvojim i pred Svetim Duhom i sa molitvama presvete majke Tvoje - svete vladicice nase Bogorodive Djeve  za oprostaj greha i hleb vecnoga zivota. Trpljenjem svojim nasli smo pristup veri u dostojanju tvoga oca, Boga nasega, da u Njegovoj pravdi nadjemo spasenje. Gospode Hriste, ocisti dusu, telo i misli nase da u ovom postu pristupimo ispovesti greha i dostojno primimo Sveto Telo i casnu Krv Tvoju. U slavu Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u sve vekove. Amin.

1 comment: